• Ελληνικά
  • English

Ιαματικος τουρισμος

Ιαματικός τουρισμός

 

Η μεγάλη προίκα των Λουτρών Αιδηψού είναι οι ιαματικές πηγές τους.  Σήμερα υπάρχουν περισσότερες από 80 ιαματικές πηγές που η θερμοκρασία τους κυμαίνεται από 28οC μέχρι 86οC .  Εκτός από τα ιδιωτικά υδροθεραπευτήρια που λειτουργούν με τη μορφή κανονικών λουτήρων ή πισίνας,  απόκτημα για τη Λουτρόπολη αποτελεί το υδροθεραπευτήριο του Ε. Ο. Τ. ,το οποίο παρέχει όλες τις δυνατότητες για λουτροθεραπεία με τις σύγχρονες τεχνικές.  Πρέπει να τονίσουμε ότι το μεγάλο αυτό συγκρότημα είναι ένα από τα μεγαλύτερα και αρτιότερα του είδους του στη χώρα μας.
Εκτός των κανονικών λουτήρων διαθέτει επίσης και λουτήρες ειδικών θεραπειών, λουτήρες άκρων, σκοτσέζικο ντους.  Η ανοιχτή πισίνα καλύπτει τις ανάγκες της υδροθεραπείας με χαμηλό κόστος.  Το φυσικοθεραπευτήριο με τα όργανα γύμνασης και ηλεκτροθεραπείας βοηθά στην άμεση και δεκτικότερη αντίδραση του οργανισμού στη λουτροθεραπεία.  Η Δημοτική Πλαζ καλύπτει τις ανάγκες όλων όσων θέλουν να συνδυάσουν τη λουτροθεραπεία με το ευεργετικό θαλασσινό νερό.

Τα ιαματικά νερά της Αιδηψού ενδείκνυνται για τις παρακάτω παθήσεις:
1. Εκφυλιστικές αρθροπάθειες ( χρόνιες και παραμορφωτικές καταστάσεις ).
2. Ρευματοπάθειες ( χρόνιες μορφές ρευματισμών ).
3. Σπονδυλοαθρίτιδες ( χρόνιες και αγκυλωτικές μορφές ).
4. Ριζίτιδες.
5. Οσφυαλγίες.
6. Ισχιαλγίες.
7. Μετατραυματικές δυσμορφίες και αγκυλώσεις.
8. Περιφερικές νευρίτιδες ( νευραλγίες-μυαλγίες ).
9. Ημικρανίες.
10. Τενοντίτιδες.
11. Χρόνιες γυναικολογικές παθήσεις ( σαλπιγγίτις, ενδομητρίτις, ωοθηκική ανεπάρκεια, λευκόρροια .καθώς και μερικές περιπτώσεις στείρωσης ).
12. Αγγειοπάθειες ( στην περιφερική κυκλοφορική ανεπάρκεια επιδρά το διοξείδιο του άνθρακα ).
13. Παθήσεις του ενδοκρινολογικού κύκλου (επιδρά η αναζωογονητική δράση του Ραδονίου )