• Ελληνικά
  • English

Παραλιες

Παραλίες

 

1.Το Riviera Beach ένα υπέροχο beach bar με οργανωμένη παραλία δίπλα στα καταγάλανα νερά του Αγίου Νικολάου.Που κάθε καλοκαίρι μας εκπλήσει με τις εκδηλώσεις του.Απέχει μόλις 2′ οδικώς από τον Γλάρο.

2.Το Porto Pefko Το Πόρτο Πέύκο είναι μια αμμουδερή παραλία με beach bar και ξαπλώστρες κάτω από τα πεύκα και βρίσκεται λίγο έξω από τον Αγιο Νικόλαο και πάνω στον δρόμο προς Γιάλτρα. Απέχει μόλις 10′ οδικώς από τον Γλάρο.

3.Η παραλία Μύλος έχει πάρει το όνομά της από τον μύλο που βρίσκεται στην περιοχή, είναι μια ήσυχη παραλία με άμμο η οποία βρίσκεται κάτω από το χωριό Γιάλτρα. Για να κατευθυνθούμε στην παραλία του Μύλου πέρνουμε τον παραλιακό δρόμο που περνά από τον οικισμό του Αγίου Νικολάου και κατευθυνόμαστε προς Γιάλτρα, από τα Γιάλτρα στην συνέχεια πέρνουμε τον δρόμο για Μύλο . Απέχει μόλις 20′ λεπτά οδικώς από τον Γλάρο.

4.Τη παραλία Χρυσή Ακτή θα την συναντήσουμε δίπλα από το Club Med. Πρόκειται για ίσως την πιο εντυπωσιακή παραλία τις βόρειας Εύβοιας. Διαθέτει ψιλή άμμο και είναι οργανωμένη. Αποτελεί σημείο συνάντησης για τους νεαρούς τουρίστες  της ευρύτερης περιοχής . Δεν χρειάζεται να πάρετε τίποτα μαζί σας , μόνο το μαγιό σας και την καλή διάθεση σας. Απέχει μόλις 25′ λεπτά οδικώς από τον Γλάρο.

5.Λιχαδονήσια Oι μικρές Σεϋχέλες της Εύβοιας. Ένας καλά κρυμμένος παράδεισος με τιρκουάζ νερά, ξανθιά άμμο και κάρβουνα που ψήνουν τα πάντα , έτσι χαρακτηριζει κανείς εν συντομία αυτό που θα νιώσει όταν πάει στα Λιχαδονήσια. Τα Λιχαδονήσια είναι συστάδα 7 μικρών νησίδων στα βορειοδυτικά της Εύβοιας,αποτελούν ιδανικό προορισμό για μονοήμερες θαλάσσιες εκδρομές και εξερευνήσεις και είναι σχεδόν πάντα γεμάτα με κόσμο που απολαμβάνει τα πεντακάθαρα νερά και το απίστευτης ομορφιάς τοπίο. Για τα απαραίτητα, υπάρχει εδώ και χρόνια η καντίνα του νησιού την οποία διαχειρίζεται η οικογένεια Λυμπέρη. Η πρόσβαση γίνεται με τα καραβάκια «Λιχαδονήσια Ι» και «Λιχαδονήσια ΙΙ» και με ενα τηλεφώνημα στο 697 250 8181 ο Κος Κώστας Λυμπέρης θα σας δώσει τις πληροφορίες που χρειάζεστε ώστε να μεταβείτε στο σημείο συνάντησης που θα γίνει και η παραλαβή. Απέχει μόλις 45′-60′ λεπτά οδικώς από τον Γλάρο.

6.Λίγο έξω από τον Ν. Πύργο βρίσκεται μια πανέμορφη φυσική πλαζ που ονομάζεται Νησιώτισσα. Σε απόσταση λίγων μέτρων από την ακρογιαλιά βρίσκεται ένα μικρό νησάκι (βραχονησίδα) με κάποια ερείπια στη κορυφή της. Απέχει μόλις 15′ λεπτά οδικώς από τον Γλάρο.

7.Τσοκαϊτη,βρίσκεται στην περιοχή Πευκί, ανάμεσα στους Ωρεούς και στην Ιστιαία. Πρόκειται για μια περιοχή με αναπτυσσόμενες τουριστικές υποδομές, με έντονη προσέλευση του κόσμου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η παραλία είναι με λεπτό βοτσαλάκι και άμμο, και ο προσανατολισμός της είναι δυτικός,συνδέεται παραλιακά με τους Ωρεούς. Απέχει μόλις 25′ λεπτά οδικώς από τον Γλάρο.